22 Nisan 2017 Cumartesi

SAÇ DÖKÜLMENİZİ ENGELLEMEK VE SAÇLARINIZI UZATMAK MI İSTİYORSUNUZ ;)


SAÇ DÖKÜLMELERİNİZİ BİR TÜRLÜ DURDURAMIYOR MUSUNUZ YA DA SAÇINIZ ÇOK YAVAŞ MI UZUYOR O HALDE BUNU MUTLAKA DENEMELİSİNİZ ;)


Saçlar özellikle kadınlar için önemlidir,saçın rengi,kesimi yüz şeklinizi ve ifadenizi kolaylıkla değiştirebilir..Siyah saçla çok çirkin olduğunuzu düşünürken sarı saçlarla kendinize hiçbir kimseyi rakip bile görmeye bilirsiniz.Yani saçlarınız sizin özgüveninizdir aslında.Biz kadınlar saçlarımız ne kadar parlak ve sağlıklı olursa kendimizi bir o kadar iyi hissederiz..Hayatımızda birşeyler kötü gitttiğinde de hemen saçlarımızla oynamaya başlarız yalan mı ;)
Yani aslında saçlarımız en az cildimiz kadar bakım ister bakımı bıraktığımızda ise bize küser :(
Saçlar küstüğünü matlaşmasından,dökülmesinden,ve ya uzamasının yavaşlaması ile gösterir aslında :) Bu küslük farklı şekillerde karşımıza çıkabilir..O halde barış imzalamaya ne dersiniz ;)


Saçınız dökülmeye başladıysa ya da uzamasından memnun değilseniz çok yavaş uzuyor diyorsanız işte bu denenmiş ve birçok kez olumlu sonuçlar alınmış ve en önemlisi Prof.Dr.İbrahim Saraçoğlu tarafından geliştirilmiş olan kürü mutlaka uygulayın derim ;)

Saç dökülmesini engellemek ve saç uzatmak için olan kür kullanan birçok kişi tarafından fazlasıyla etkili sonuçlar vermiştir.Bu sebeple büyük beklentilerle kullanabilirsiniz arkadaşlar..Kullanmaya başladıktan bir süre sonra etkisini görmeye başlayacaksınız zaten ;)


Yalnız bazen saç dökülmeleri,kansızlık,demir eksikliği,tiroid gibi bazı rahatsızlıklardan meydana geldiğinde o zaman bu kür çok başarılı olmayabilir haberiniz olsun.
Ama böyle herhangi bir rahatsızlığınız yok ise bu kür tam size göre ;)
Kür için ihtiyacımız olan sadece lavanta :)
Yarım litre kaynamış suya 1 yemek kaşığı lavantayı atıyorsunuz kısık ateşte 10 dk demlenmeye bırakıyorsunuz..
Her banyo sonrasında saç diplerinize ve saçınızın tamamına masaj yaparak ıslatın ve bir daha durulamayın ;)
Her banyo sonrasında bunu yapmayı ihmal etmeyin zamanla değişimi göreceksiniz..


Gün aşırı da 1 bardak kaynamış suya 1 tatlı kaşığı lavantayı atın 10 dk demleyin sonrasında süzün ve sadece 1 tatlı kaşığı bu çaydan için ;) Biri içten biri dıştan olmak üzere bu kürleri yapımış oluyorsunuz.Ve sadece 1 ay da bile saçlarınızda ki dökülmelerin ne denli azaldığını ve saçlarınızın normalden daha hızlı nasıl uzadığını göreceksiniz ;) 

Evet herzaman ki gibi postun sonunda birkaç genel bilgi vermeyi seviyorum bugünde saçlarımız hakkında birkaç dipnot şeklinde bilmemiz gereken önemli bilgiler vermek istiyorum ;)

Stephen Pullan, güneşin saçları kuruttuğunu söylüyor.

Ayrıca Stephen Pullan, demir içinde ‘saçın enerji kaynağı’ diyor. Kadınlardaki saç dökülmelerinin önemli bir kısmı da demir eksikliğinden kaynaklanıyor.Yani ihtiyacımız olan ömemli besin maddelerinin içinde demir gelmektedir..

 Protein, saçın yapı taşı çünkü saçlar da keratin proteininden oluşuyor. Oysa ki vücut, aldığı proteini en önce kalp gibi hayati organlara taşıyor. Yani protein alımınız yeterli değilse saçlarınız bundan pek de faydalanamıyor. 


Saça her hafta maske yapmak, tüm dermatolog ve saç stilistlerinin ortak önerisi. Bu maske, saçınızın kaybettiği nemi geri kazanmasına yardımcı oluyor.


Saçllarımızı tarama teknik ve araçlarımızda oldukça önemli nasıl mı;saç dökülmesini azaltmak için fırçalama sırasında top uçlu bir fırça kullanmalısınız. Islak saçlarınızı asla ve asla tarak yerine fırçayla şekillendirmemelisiniz. Kıvırcık saçların kuru ve kırılgan olma olasılığı da daha fazla. Saçları hafif hareketlerle düzeltmek, onu fırçalamaktan ya da taramaktan daha az zarar verir.
Saçları kuru iken çok fazla fırçalamamak gerekir..
 Uzmanlar en azından hafta sonları saçları fönden uzak tutmamız ve havluyla nemini aldıktan sonra kendi kendine kurumaya bırakmamızı söylüyor. 

Şimdilik benden bu kadar bir daha ki yazıda görüşmek üzere ;)

SNAPCHAT  : mervegucluu1






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder