15 Mart 2013 Cuma

HAYVANLAR ÜZERİNDE DENENMEYEN KOZMETİK SEÇENEKLERİMİZ VAR ARTIK:)




HAYVANLAR ÜZERİNDE DENENMEYEN KOZMETİK SEÇENEKLERİMİZ VAR ARTIK:)

Hayvanlar üzerinde denenmiş kozmetik ürünlerinin Avrupa Birliği'nde satışını yasaklayan düzenleme, bu haftadan itibaren yürürlükte. Ülkemizdeyse henüz böyle bir konu maalesef gündemde değil.

 Kozmetikte hayvan deneyleri, bilinenin aksine, bitmiş ürünlerin içinde çok düşük oranlarda bulunan kimyasalların deney hayvanlarına yüksek konsantrasyonlarla sürülerek veya şırınga edilerek derilerinin yakılması, sonra da öldürülmeleri gibi adımları içeriyor. Hem güzelleşirken hayvanlara zarar vermemek, hem de cildinizi potansiyel riskleri olan kimyasallara maruz bırakmamak istiyorsanız, diş macunundan allığa, hayvan dostu, etkili ve doğal kozmetik seçeneklerini galeride bir araya getirdik.


The Body Shop

Hayvan deneyleri konunda karşıt duruşunu yıllardır sürdüren marka, hayvan deneylerine karşı olmayan bir grup tarafından satın alındığında bile hayvan dostu şartlarını kabul ettirerek bir ilke imza attı. The Body Shop, son olarak İngiliz müzisyen Leona Lewis'le birlikte hayvan haklarına saygılı güzellik konusunda bilinci arttırmak için bir koleksiyon hazırladı.



Clarins

Marka, 1987'de hayvan testlerini sona erdirdi ve alternatif deney metotlarına yöneldi.

Eau des Jardins parfüm, 134 TL
Turunçgil ağırlıklı meyveler, gül ve odunsu notaların bir karışımından oluşan bu yumuşak parfüm, aynı zamanda cildi nemlendiriyor.







BeneFit 

Marka, bitmiş ürünleri hayvanlar üzerinde denemiyor ve ürünlerde yer alacak içerikleri satın alırken hayvan deneyi yapmayan tedarikçileri tercih ediyor.

POREfessional makyaj bazı, 99 TL
Sürüldüğü yerde gözenekleri görünmez hale getiren ve cilde kadifemsi bir dokunuş kazandıran ürün, makyaj altında veya tek başına kullanılabiliyor.







Kiss My Face

Organik kozmetik piyasasının önde gelen markalarından olan Kiss My Face, ne içeriklerini, ne de bitmiş ürünleri hayvanlar üzerinde denemiyor. Markanın kurucuları, kozmetik sektörünün hayvan haklarına saygılı bir tutum izlemesi konusunda yaptıkları kampanyaları 1996'dan beri sürdürüyorlar.

Sheer Organic Shine dudak parlatıcısı, 29.50 TL
Işıltılı bordo rengiyle dikkat çeken bu organik içerikli parlatıcı, tadıyla da iştah açıyor.




Burt's Bees 

Doğal içerikleri tercih eden Burt's Bees, hayvan deneylerine karşı firmalar arasında yer alıyor.

Şeftali ve söğüt kabuğu özlü peeling, 59 TL













Inglot

Her renk ve dokudan makyaj ürününü bulabileceğiniz geniş bir skalaya sahip olan Inglot, hayvan
deneylerine karşı olmasının yanı sıra, üretimde carmine ve lanolin dışında hayvansal içerikli malzemeler kullanmıyor.

A.M.C. toz allık, 36.99 TL
Ürün, bol renk seçeneği ve kalıcılığıyla öne çıkıyor.




Jasön 

Diş macunu üretimi, hayvanların en zalim test yöntemlerine maruz bırakıldığı alanlardan biri. Jasön'ün hayvanlara saygılı diş macunları arasında böğürtlen, vanilya ve tarçın gibi nefis aromalar içerenlerin bulunduğunu da ekleyelim.

Vanilya ve nane aromalı diş macunu, 24.50 TL






Dr Murad 

Dünyanın en çok saygı gören dermatologlarından Howard Murad'ın yarattığı cilt bakım markası, ne içerikler, ne de bitmiş ürünler üzerinde deney yapmıyor ve alternatif metotları kullanıyor.

Active Radiance lekelere karşı serum, 220 TL








Urban Decay

Ülke içinde satılan kozmetik ürünlerinin hayvanlar üzerinde denenmesini şart koşan Çin pazarına girmek isteyen birçok kozmetik firması, son zamanlarda hayvan dostu statülerinden vazgeçip hayvanlar üzerinde deney yapmaya girişti. Urban Decay, tüketicilerin talebi nedeniyle Çin piyasasına girmekten vazgeçerek örnek bir tutuma imza attı.

Naked 2 far paleti, 129 TL
Satış rekorları kıran palet, şimdiden bir efsaneye dönüştü.




Lush

Doğaya saygılı olma fikriyle yola çıkan ve hayvan deneylerine kesinlikle karşı olan markanın portfolyosu, birçok vegan ürünü de içeriyor.

I Love Juicy meyve sulu şampuan, 50 TL
İçerdiği meyve özleriyle saçı derinlemesine besliyor ve yağlı saç derisini denge
liyor. 



SNAPCHAT : mervegucluu1

https://www.instagram.com/mervegucluu/



2 yorum:

  1. ÇOK GÜZEL BİR ÇALIŞMA AMA HER NE KADAR KURALLARINI KORUYARAK LOREAL'E DEVREDİLMİŞ OLSA DA BODY SHOP DA BOYKOT EDİLMELİ. ÇÜNKÜ KAZANACAKLARI HER BİR KURUŞ HAYVAN DENEYİ YAPAN MARKALARI GÜÇLENDİRECEK..

    YanıtlaSil